Fotografering med smink och styling

75 / 100

Fotografering med smink och styling är oftast en bra idé för att förbättra porträttets utseende. Smink och styling kan göra stor skillnad om du vill att dina bilder ska se så professionella och attraktiva ut som möjligt.

Under en fotografering med smink och styling framhäver vi vissa egenskaper hos en person, till exempel ögonfärg, kindben och läppar. Smink och styling kan också användas för att dölja problemområden, tillexempel mörka ringar under ögonen eller finnar.

portättbilder blir bättre med smink och styling

fotografering med smink och styling
Ileana använder bilden både på Sociala media och i hennes jobb.

Det är dock viktigt att komma ihåg att smink och styling bara är en del av processen för att ta ett bra porträtt. Andra faktorer som belysning, posering, bakgrund och kamerateknik är också viktiga för ett bra porträtt, och som din porträttfotograf med över 35 års erfarenhet tar jag hand om dessa saker. Dina porträtt kommer att vara professionellt färdigställda.

fotografering med smink och styling
Porträtt av Desirée med smink och styling. Desirée använder bilden i hennes CV


När du applicerar smink för en fotografering måste du dock tänka på det specifika syftet med sminket som ska fotograferas. Om sminket är för tungt kan det se artificiellt och till och med kontraproduktivt ut på fotografier. En bra utgångspunkt är att framhäva dina naturliga drag ochjämna ut din hudton.

fotografering med smink och styling
Fotografering med smink och styling i studion

Miriam Arias är en certifierad smink-och hårstylist med långerfarenhet av skönhet, mode, teater, specialeffekter och kroppsmålning. Hon är baserad i studion några dagar i veckan och kan erbjuda två olika smink-och styling paket för att få dig att se bäst ut på dina foton.

fotografering med smink och styling
Smink och styling tar fram dina bästa sidor


Om du vill ha hjälp med att välja rätt smink för en fotografering eller ett speciellt evenemang är det bra att rådgöra med en professionell sminkös. Under konsultationen kommer sminkören att diskutera dina behov och preferenser och hjälpa dig att hitta de produkter och tekniker som passar dig bäst. Sminkörenkan också ge dig enkla tips för att förbättra din hudvårdsrutin och hjälpa dig att skapa en look som passar din personliga stil.

Borde jag vara orolig för mina hudojämnheter?

Nej,du behöver inte oroa dig för det, eftersom fotografering med smink och styling hjälper till att dölja fel och förbättra hudens struktur. För bästa resultat kan det dock vara en bra idé att försöka förbereda huden innan du sminkar dig för en porträttfotografering.

En bra hudvårdsrutin kan göra stor skillnad när det gäller att förbereda huden för smink. Det är viktigt att rengöra huden grundligt med en mild rengöringsmedel och återställa hudens naturliga pH-värde med ett ansiktsvatten. Därefter appliceras fuktighetskrämer för att återfukta och jämna ut huden.

fotografering med smink och styling
fotografering med smink och styling är för alla
Eventuell akne eller mörka ringar under ögonen, kan döljas lätt. Som porträttfotograf tittar jag på bilden och försöker att inte framhäva sakersom inte borde finnas där eller som är tillfälliga, och det går fortfarande bra att redigera bort dem.

Är det bara kvinnor som får sminka sig innan fotograferingen?

Nej!!! Nej, det är det inte. Fotografering med smink och styling kan gynna alla, oavsett kön. Smink och styling kan användas för att framhäva en persons bästa egenskaper, till exempel ögon,läppar och kindben.

Ett bra foto kan fånga en persons personlighet och karisma på ett sätt som ord inte kan göra. De kan också vara användbara i yrkesmässigasyften, tillexempel för att uppdatera en LinkedIn-profil eller ett CV, eller ipersonliga syften, tillexempel för att skapa minnesvärda bilder att dela med vänner och familj.

fotografering med smink och styling

fotografering med smink och styling
fotografering med smink och styling bilder innan och efter

Hur bokar jag Miriam och hur mycket kostar det?

Miriam finns i studion några dagar i veckan. Du kan boka Miriam på följande adress.https://www.bokadirekt.se/places/makeup-hair-at-home-services-39244


fotografering med smink och styling

En sminkkonsultation kan också vara användbar om du har områden som du vill dölja eller förbättra, tillexempel akne eller mörka ringar under ögonen. En makeupartist kan hjälpa dig att välja rätt produkter för att dölja dessa problemområden och skapa en jämnare hudton. Miriam har en stor erfarenhet och kunskap på detta område.


fotografering med smink och styling

Skiljer sig smink för fotografering från vanlig smink?

Ja, smink för fotografering skiljer sig från vanlig smink eftersom kameror och blixtar förändrar hur smink ser ut på fotografier.

För det första kan kameror och blixtar få huden att se ojämn ut på fotografier eftersom de framhäver fina detaljer och brister i huden. Det är därför viktigt att använda en foundation eller annan jämn primer som matchar hudens färg för att dölja ojämnheter och förbättra hudens struktur.

fotografering med smink och styling


För det andra kan blixtar och kameror ändra hur färger ser ut påfotografier. Därför kan det vara en bra idé att använda färger som är lite starkare än vanligt för att se bra utpå bilden. Bra fotografier kan fånga en persons personlighet och karisma på ett sätt som är svårt att uttrycka i ord. Fotografering med smink och styling kan också vara användbart i yrkesmässiga syften, till exempel för att uppdatera din LinkedIn-profil eller ditt CV,eller i personliga syften, till exempel för att skapa minnesvärda bilder som du kan dela med vänner och familj.