Modellfotografering i Stockholm

Modellfotografering är avslappnad, modernt djärv, färgstark och med mycket atityd och jag som porträttfotograf älskar att göra porträttbilder för skådespelare, musiker och statister.

Modellfotografering liknar inte så mycket porträtt och headshors för företagsfolk utan de är mer stilistiska, spelar mer på känslor och ibland är färgglada men också dramatiska mörka eller luftiga och ljusa bilder. Portätt till modeller, skådespelare, statister och musiker kan vara lite mera utanför boxen och utanför ramarna som gäller för företags porträtt och business headshots

modellfotografering

Är du eller vill bli en modell och behöver en portfolio?

Kom till studion i Vasastan i Stockholm för en modellfotografering. Gör de glansiga sidorna i Vogue  dig svag i knäna? Trampar du på varje trottoar som om det vore en catwalk i Milano? Har du ”looken”? Om du svarade ja, kanske du bara vill bli modell. Det finns så många nischer och specialiseringar att du kan hitta åtminstone en som passar din look och personlighet. När du väl bestämt dig för att bli modell är det rätta draget, är det dags att välja vilken väg du ska ta för att komma dit.

modellfotografering-stockholm

Tänk på att det är bra att ha en variation på bilderna för att visa hela din bred. Närbilder och helkroppsbilder är på sin plats.Vanlig vardagsmsminkning och festligare glamour sminkning är också bra att variera med för att få ett bra resultat och helhet på din modellfotografering.

modellfotografering

Accessoarer är viktiga under din modellfotografering och gör att vi kan uppnå bra variation! Det är tråkigt att ha en serie med exakt likadana bilder .
Därför varierar du med accessoarer, kläder och sminkning:.
Och jag varierar med beskärning , ljussättning och coacha dig till vad du ska göra och hur.


modellfotografering

Ljussättning för modellfotografering

Här är länkar till några Modellagenturer i Stockholm

https://mikas.se/
https://stockholmsgruppen.com/
https://ksting.com/sv/agency/models
https://www.selectmodel.com/stockholm
https://ladiesteam.com/
https://www.stormmanagement.com/
https://www.tacs.se/

Det viktigaste ingrediens efter dig som är modell är faktiskt ljuset som ska falla på dig!
Ljuset som ska ta fram alla detaljer och göra bilden spännande.
Det är ingen som vill ha en tråkig ljussättning och det är få som kan ”se” ljuset och arrangera om på olika sätt för att göra det mer spännande

cv-bild tips

Jag älskar att fotografera med olika ljussättningar
En ljussättning ger verkligern karaktär på din bild och kan göra den så annorlunda. Det finns kollegor fotografer som koncetrerar sig på modellen och struntar helt och hållet i ljussättniingen. Det blir som att laga mat utan att krydda den.
När jag ljussätter en modellfotografering är jag konstant runt om modellen och justerar ljuset, tänder och släcker hämtar reflektorer och skapa en ljussättning som är unik och anpassad för dig.

modellfotografering-stockholm

Skönhetstävlingen Miss queen of Scandinavia

Jag fotograferade många modeller som har varit med i MQOS tävlingen. Denna video är från finalen på Grand Hotel

Hur du ska förbereda dig för en modellfotografering i studion?

Modellfotografering studio i stockholm

Det beror helt och hållet på omfattningen av din fotografering men som regel tycker jag att man måste tänka på dessa punkter:

Sminkning och hår: Se till att du tar med dig smink om du vill sminka dig själv! I annat fall beställer vi en MUA som kommer till studion.
Kläder: Jag rekommenderar att man har med sig minst 3olika plagg och accessoirer för att få en bra variation av bilder.
Jättebra om du tänker igenom så att du väljer och packar ner plaggen som du verkligen ha på bild.
Jag rekommenderar att tänka:

 • Avslappnad klädsel
 • Affärs /business
 • Fest och glitter
 • Accesoarer så söm örhänger, hattar, sjal
 • Skor till någon av dessa bilder.
modellfotografering i studio


Jag gillar verkligen VARIATION. Ta gärna med även UDDA plagg. Det är svårt att bestämma i förvägg om det blir bra på bild.Det är bara att byta om en gång till.

När du kommer till studio hänger vi alla kläder och du börjar att sminka dig i lugn och ro. Sminkbord finns i studio.


Modellagenturer

https://synkcasting.se/


https://www.tacs.se/


https://www.newtalent.se/gbg/


https://ladiesteam.com/


https://www.avenuemodeller.com/


https://www.zaptalents.com/

Statister, Skådespelare

modellfotografering

· FilmCafé·


Statist.se· Statist Arkivet·


StagePool·


Molander A Casting·


Filmservice.se

Det finns många olika typer av modeller som alla kommer att fungera i olika miljöer, med olika produkter och olika människor. Att ta reda på vilken typ av modellering som är bäst lämpad för dig och din personlighet kan ta lite tid. Vissa blivande modeller har med andra ord bara ett utseende och en närvaro som naturligtvis passar bäst för en viss stil av modellering. 

Här är en lista över de olika typer av modeller: 

Mode & redaktionell modell 

Förmodligen den första typen av modell som kommer att tänka på när du tänker på en modell, modemodeller används oftast i fotograferingar för modetidningar. Du kommer också ofta att se modemodeller i reklamkampanjer för lyxmärken 

Kommersiell modell 

Kommersiella modeller arbetar med en mängd olika kampanjer och är i allmänhet inte begränsade till en typ av modellering. Kommersiella modellernas mål är att hjälpa till att sälja en produkt med reklamkampanjer. Som reklam modell kan du specialicera dig även till detaljbilder. Till exemplel om du använder dina händer i en rklambild för en handkräm eller fötterna för en skoreklam 

Fittnessmodeller som nästan alltid har en vältränad kropp kan användas i fysisk krävande reklam och tandmodeller i tandkrämsreklam 

modellfotografering i studio i Vasastan -StockholmModebranschen är en färskvara som varierar med tiden, men generellt sett är det speciella, unika, vackra ansikten som efterfrågas.
Kroppen är självklart viktig när det gäller tex uppdrag som mannekäng. Egenskaper som attityd, tålamod, social förmåga, hållning, osv är ofta minst lika viktiga.


Kontakta modellagenturer och be att få komma på en castning eller ta med din portfolio. Kom ihåg att du måste ha tillstånd av målsman om du är under 18 år.
En agentur kan ha egna fotografer eller ett kontaktnät med bra fotografer och agenturen förmedlar också modelluppdragen åt dig.

modellfotografering i studioAtt få ett modelluppdrag är inte omöjligt. Det beror på hur du ser ut, att kunna presentera dig på ett bra sätt, hur hårt du jobbar och lite tur. Du kan öka dina chanser genom att skaffa en riktigt bra portfolio, lära dig att posera framför kameran och ha mycket tålamod.
Enn fotomodell ska ha en portfolio, dvs en samling av bra foton. Modellfotografering kan du göra i min studio i Vasastan om du är i Stockholm.
Har du ingen portfolio kan jag hjälpa till med att ta fram fina bilder när du kommer för en modellfotografering.

Modeller efter utseende 

Tänk på att det också finns olika typer av modeller som kan klassificeras uteslutande utifrån deras utseende.Här är en lista över de olika typer av modeller: 

fotografering av modell i studion
 • Plus-size-modeller 
 • Mogna modeller 
 • Mansmodeller
 • Barnmodeller

Det finns många olika typer av modeller som alla kommer att fungera i olika miljöer, med olika produkter och olika människor. Att ta reda på vilken typ av modellering som är bäst lämpad för dig och din personlighet kan ta lite tid. Vissa blivande modeller har med andra ord bara ett utseende och en närvaro som naturligtvis passar bäst för en viss stil av modellering. 

Särskilt nybörjarmodeller förlitar sig på fotografens erfarenhet för att vägleda dem till smickrande poser. Även erfarna modeller, även om de vanligtvis känner till hur de ska posera  och röra sig graciöst genom en session, behöver fortfarande fotografen att finjustera sina poser och  framhäva deras bästa egenskaper Ofta står en nervös modell helt enkelt framför kameran och väntar på att få veta vad den ska göra. Jag som erfaren fotograf måste regissera modellen till rätt posering 

modellfotografering i studio i Stockholm

Att arbeta med människor. Modellfotografering handlar inte bara om att fota bilder, det handlar om att få fram en känsla. Tålamod under fotograferingen är viktigt! 
Jag brukar alltid ge mycket positiv feedback och även brlanda in små instruktioner:

Jättebra , nu ser det jättesnyggt ut, böj huvudet lite neråt och titta upp kl 2

Modellen måste känna sig bekväm för att göra sitt bästa. Mitt ansvar som fotograf är att skapa en säker och bekväm miljö och att hjälpa modellen att lyckas.

Under årens lopp har jag insett att det verkligen är en konst att posera modeller – en konst som alla fotografer, för att bli framgångsrika, måste studera och utveckla.

Mina riktlinjer för en lyckad modellfotografering i min studio i Stockholm är att skapa dynamik och diagonaler så att bilderna inte känns stella.
Oftast räcker med att komma ihåg tre saker:

 1. Ryggraden ska vara något böjd, undvik att stå i givakt
 2. Ha alltid en vinkel bort från kamera med höfterna och
 3. Tänk på att den ena axeln ska vara högre/lägre än den andra

Då har vi skapat lite olika diagonaler när axlarna bildar en diagonal linje och även höfterna står diagonalt mot kameran samtidigt som ryggraden är något böjd.
Som med allt annat finns det undantag på dessa regler. Om höfterna på en modell inte är så breda behöver vi inte tänka på att ha vrida dem bort från kamera så mycket.

Rikta tårna. När en modell pekar på tårna, bildar foten omedelbart en förlängning av benet. Detta gör att benen ser längre, smalare och mer tonade ut. Det ser också mycket mer graciöst ut än en böjd fot. Denna regel gäller oavsett om modellen står, sitter eller lägger sig för att posera.

Visa upp halsen När jag ser en tendens att axlarna går upp mot öronen bruukar jag säga till. Ju längre man sträcker upp sig och mera avslappnande axlarna är desto bättre syns halsen. En längre hals ser snyggare ut på bild.

Förlänga benen. Benen verkar vara mer tonade när musklerna på utsidan av låret och vaden är böjda. Detta kan uppnås genom att be modellen att sträcka ut benet och ta bort tyngden från tån.
För att få benen att se smalare ut brukar jag fota med grodperspektiv, alltså lite längre ner ifrån. Även att rikta benen på olika positioner kan hjälpa till att få dem smalare på bild. Ljussättning i studion hjälper så klart mycket men om benen inte är bredvid varandra hjälper väldigt mycket mer. Jag brukar låta modellen stödja sig på ett ben och böja knäet på det andra för att få en annan vinkel.

Ett bra start för en moodellfotografering är att låta modellen vända ryggen mot mig, kanske lite bredbent för att få bra balans, och sedan svänga mot kameran. Rörelsen kommer att få en dynamisk bild som man annars sällan kan få med en stillastående modell. Det här är ett utmärkt tillfälle att fånga håret i rörelse.

Ha händerna ganska små på bild. Visa om du kan handens profil speciellt i en närbild . Handflatan eller handryggen är faktiskt ganska stor och kommer att få för mycket uppmärksamhet – drar ofta betraktarens blick bort från modellens ansikte.

Håll fingrarna ihop och avslappnade i något böjt läge. Spridda fingrar skapar för många linjer för betraktarens ögon att läsa. Och beskära inte fingrarna heller.

Handlederna bör vara raka eller lätt böjda. När handleden är böjd ska handen lyftas något uppåt mot axeln. Håll även händerna på samma avstånd från kameran som kroppen. Om du drar ut dem närmare kameran kommer de att se för stora ut i förhållande till kroppen.

Om Händerna ska var med på en närbild typ under hakan ansiktet får inte vila ppå händerna då huden kommer bli nertryckt Handen och fingrarna ska vara böjd graciöst och sedan försiktigt vilande på kroppen eller ansiktet.

modellfotografering-i-studio

Händerna i midjan. När händerna är i midjan se till att dölja tummen och istället visa fingrarna. Handlederna kommer att vara böjda men bakåt. Låt fingrarna sitta ihop utan mellanrum

Ansiktsuttryck måste vara spontana, trots att de är planerade för att det ska bli bra. En rutinerad modell som kan visa äkta känslor på beställning är en bra modell. Fråmn min egen erfarenhet märker jag att fler nybörjar modeller kan förbättra mycket i denna område som är förbisedd till förmån för andra som att gå, ha bra hållning och inta poseringar.
Jag tjatar väldigt mycket om att visa känslor men alla klarar inte av det.

Efter din modellfotografering du kan ladda upp dina bilder på en portfolio online.
Se ett exempel på :https://www.portfoliobox.net/se/examples?type=model

modellfotografering i studio i stockholm.jpg

Är du mer intresserad i portätt för jobb och CV kan du läsa mer på framsidan https://www.xn--portrttfotograf-stockholm-pec.se/

Anlita alltid en riktig fotograf för din modellfotografering. Det finns skojare och så finns företag som systematiskt lockar med lågpris för att försöka sälja till dig bilder som du inte vill ha. En riktig fotograf har en seriös hemsida och inte är rädd att skylta med en fysisk adress och sitt riktiga namn.

Failed to fetch the content from the remote URL.

360 Degree View

Click and drag the image below to rotate